Placeholder

Fransk blåbärskaka

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
150 g blåbär, frysta
eller färska
2 tsk potatismjöl
1,5 msk socker

Garnering:
ev 1 msk hackad sötmandel
75 g kylskåpskallt smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda allt till en slät smet. Bred ut smeten i formen.

3. Blanda blåbär, potatismjöl och socker i en skål. Strö bären jämnt över kakan och strö ev över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan.

4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.