2 ägg
2,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
150 g blåbär, frysta
eller färska
2 tsk potatismjöl
1,5 msk socker
Garnering:
ev 1 msk hackad sötmandel
75 g kylskåpskallt smör
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda allt till en slät smet. Bred ut smeten i formen.
3. Blanda blåbär, potatismjöl och socker i en skål. Strö bären jämnt över kakan och strö ev över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk