4 - 6 äpplen, beroende på storlek
1 msk citronsaft
1 msk socker
2 dl vatten
Mandeltäcke:
100 g smör
1,5 dl socker
rivet skal av 1 citron
2 äggulor
2 dl sötmandel
2 äggvitor
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och halvera äpplena. Häll citronsaft, socker och vatten i en vid kastrull. Lägg i äppelhalvorna och låt dem mjukna i citronvattnet på svag värme. Lyft över dem i en smord pajform.
3. Skålla, skala och mal mandeln. Vispa smör och socker pösigt till mandelsmeten. Tillsätt citronskalet och en äggula i taget under vispning, samt mandeln.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan bunke. Vänd sedan ned dem i mandelsmeten.
5. Bred ut mandelsmeten över äppelhalvorna och grädda 15 minuter. Servera äppelkakan med vaniljsås eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng