Placeholder

Fläskkarrégryta med svamp

Ingredienser

500 g fläskkarré
20 g smör
200 g champinjoner
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl grädde
1 krm cayenne
2 msk tomatpuré
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
3 dl vatten
1 msk maizena till redning

Gör så här

1. Putsa köttet och ta bort ev ben. Skiva löken och rensa och skär svampen i kvartar. Finhacka vitlöken.

2. Bryn köttet i smör i en stekgryta, ta upp det och lägg åt sidan. Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver.

3. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden. Vispa samman vattnet med tomatpuré, cayenne, vinäger och buljongtärning och blanda ned i grytan. Låt småputtra 15 - 20 minuter.

4. Red grytan med maizena utrört i 0,5 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt. Servera med potatis eller ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.