500 g fläskkarré
20 g smör
200 g champinjoner
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl grädde
1 krm cayenne
2 msk tomatpuré
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
3 dl vatten
1 msk maizena till redning
1. Putsa köttet och ta bort ev ben. Skiva löken och rensa och skär svampen i kvartar. Finhacka vitlöken.
2. Bryn köttet i smör i en stekgryta, ta upp det och lägg åt sidan. Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver.
3. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden. Vispa samman vattnet med tomatpuré, cayenne, vinäger och buljongtärning och blanda ned i grytan. Låt småputtra 15 - 20 minuter.
4. Red grytan med maizena utrört i 0,5 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt. Servera med potatis eller ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…