1 - 1,5 kg benfritt fläskkött
skuret i grytbitar
2 gula lökar
250 g små färska champinjoner
1 - 2 klyftor vitlök
1 msk curry
vatten + 2 buljongtärningar
3 dl crème fraîche
salt
nymalen svartpeppar
persilja, körvel eller gräslök
olja eller smör till stekning
ev maizena till redning
1. Bryn köttbitarna i omgångar i olja eller smör, krydda och lägg över i en gryta. Täck köttet med vatten, smula i buljong och låt puttra under lock tills köttet är mjukt och mört.
2. Dela svampen i halvor om de är stora, klyfta löken (inte alltför tunt) och hacka vitlöken. Stek svampen och när den fått färg får lök och vitlök snabbt fräsa med tillsammans med curry.
3. Tillsätt svampfräs och crème fraîche i grytan och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av och red av om så önskas.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng