Placeholder

Fläskgryta med svamp och curry

Ingredienser

1 - 1,5 kg benfritt fläskkött
skuret i grytbitar
2 gula lökar
250 g små färska champinjoner
1 - 2 klyftor vitlök
1 msk curry
vatten + 2 buljongtärningar
3 dl crème fraîche
salt
nymalen svartpeppar
persilja, körvel eller gräslök
olja eller smör till stekning
ev maizena till redning

Gör så här

1. Bryn köttbitarna i omgångar i olja eller smör, krydda och lägg över i en gryta. Täck köttet med vatten, smula i buljong och låt puttra under lock tills köttet är mjukt och mört.

2. Dela svampen i halvor om de är stora, klyfta löken (inte alltför tunt) och hacka vitlöken. Stek svampen och när den fått färg får lök och vitlök snabbt fräsa med tillsammans med curry.

3. Tillsätt svampfräs och crème fraîche i grytan och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av och red av om så önskas.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.