1 - 1,5 kg benfritt fläskkött
skuret i grytbitar
2 gula lökar
250 g små färska champinjoner
1 - 2 klyftor vitlök
1 msk curry
vatten + 2 buljongtärningar
3 dl crème fraîche
salt
nymalen svartpeppar
persilja, körvel eller gräslök
olja eller smör till stekning
ev maizena till redning
1. Bryn köttbitarna i omgångar i olja eller smör, krydda och lägg över i en gryta. Täck köttet med vatten, smula i buljong och låt puttra under lock tills köttet är mjukt och mört.
2. Dela svampen i halvor om de är stora, klyfta löken (inte alltför tunt) och hacka vitlöken. Stek svampen och när den fått färg får lök och vitlök snabbt fräsa med tillsammans med curry.
3. Tillsätt svampfräs och crème fraîche i grytan och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av och red av om så önskas.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…