Placeholder

Fläskfilé- och paprikagratäng

Ingredienser

Ca 1 kg fläskfilé
2 paprikor

Sås:
200 g Philadelphiaost
2 dl crème fraîche
0,5 köttbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
0,5 dl chilisås
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
2 tomater

Topping:
2 tomater
2 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela paprikan i små bitar och lägg i en ugnssäker form. Skär fläskfilén i skivor, stek och krydda med salt och peppar. Lägg köttet över paprikan i formen.

3. Koka ihop ost, crème fraîche, buljongtärning, sambal, chilisås och paprikapulver. Häll såsen över fläskfilén och paprikan i formen.

4. Skiva tomaterna, lägg dem ovanpå och avsluta med riven ost. Gratinera ca 25 minuter tills osten har fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr