Ca 1 kg fläskfilé
2 paprikor
Sås:
200 g Philadelphiaost
2 dl crème fraîche
0,5 köttbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
0,5 dl chilisås
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
2 tomater
Topping:
2 tomater
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela paprikan i små bitar och lägg i en ugnssäker form. Skär fläskfilén i skivor, stek och krydda med salt och peppar. Lägg köttet över paprikan i formen.
3. Koka ihop ost, crème fraîche, buljongtärning, sambal, chilisås och paprikapulver. Häll såsen över fläskfilén och paprikan i formen.
4. Skiva tomaterna, lägg dem ovanpå och avsluta med riven ost. Gratinera ca 25 minuter tills osten har fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng