Placeholder

Fläskfilé med baconsmör

Ingredienser

500 g potatis
2 medelstora morötter
2 rödlökar
2 äpplen
400 g fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar

Baconsmör med rosmarin:
150 g bacon
200 g rumstempererat smör
2 msk hackad färsk rosmarin
eller 2 tsk torkad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Koka potatisen mjuk. Koka med moroten på slutet. Skala rödlöken och dela den i klyftor. Dela även äpplena.

3. Bryn köttet i smöret, salta och peppra. Lägg allt i en form med köttet överst. Tillaga köttet färdigt ca 25 minuter.

4. Knaperstek baconet under tiden. Skala och finhacka löken och låt den fräsa med på slutet. Låt rinna av något. Rör ihop med det mjuka smöret och tillsätt rosmarin, en nypa salt och svartpeppar.

5. Ta ut köttet ur ugnen, skär upp det och servera med smöret.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.