500 g potatis
2 medelstora morötter
2 rödlökar
2 äpplen
400 g fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar
Baconsmör med rosmarin:
150 g bacon
200 g rumstempererat smör
2 msk hackad färsk rosmarin
eller 2 tsk torkad
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Koka potatisen mjuk. Koka med moroten på slutet. Skala rödlöken och dela den i klyftor. Dela även äpplena.
3. Bryn köttet i smöret, salta och peppra. Lägg allt i en form med köttet överst. Tillaga köttet färdigt ca 25 minuter.
4. Knaperstek baconet under tiden. Skala och finhacka löken och låt den fräsa med på slutet. Låt rinna av något. Rör ihop med det mjuka smöret och tillsätt rosmarin, en nypa salt och svartpeppar.
5. Ta ut köttet ur ugnen, skär upp det och servera med smöret.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk