1 hel fläskfilé
1 dl vetemjöl
3 tsk paprikapulver
i tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör
25 st färska champinjoner
3 dl portvin
1 brk creme fraiche
3 dl grädde
1 msk soja
1. Putsa fläskfiléen och skär den i skivor.
2. Blanda vetemjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar på en tallrik.
3. Vänd köttet i mjölblandningen och stek dem sedan i smöret i en traktörpanna. Lägg köttet sedan åt sidan på en tallrik medan du gör såsen.
4. Skiva champinjonerna och stek dem i smör i pannan där du nyss stekt köttet. Salta och peppra, samt häll på portvinet och låt det koka ihop några minuter.
5. Rör ner creme fraichen och grädden. Smaka av med sojan, salt och peppar.
6. Servera med buljongkokt ris och grönsaker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng