Placeholder

Fläskfilé i traktörpanna

Ingredienser

1 hel fläskfilé
1 dl vetemjöl
3 tsk paprikapulver
i tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör
25 st färska champinjoner
3 dl portvin
1 brk creme fraiche
3 dl grädde
1 msk soja

Gör så här

1. Putsa fläskfiléen och skär den i skivor.

2. Blanda vetemjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar på en tallrik.

3. Vänd köttet i mjölblandningen och stek dem sedan i smöret i en traktörpanna. Lägg köttet sedan åt sidan på en tallrik medan du gör såsen.

4. Skiva champinjonerna och stek dem i smör i pannan där du nyss stekt köttet. Salta och peppra, samt häll på portvinet och låt det koka ihop några minuter.

5. Rör ner creme fraichen och grädden. Smaka av med sojan, salt och peppar.

6. Servera med buljongkokt ris och grönsaker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Sveriges bäst prisatta Chianti. 1L för 99 kr
99 kr