3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g riven mandelmassa
150 g smält smör
1,5 dl koncentrerad flädersaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g hallon
150 g skivad rabarber
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är krämigt. Vänd sedan ned mandelmassa, smält smör och flädersaft i äggsmeten och vispa snabbt ihop det.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ned det i smeten. Varva smeten i formen med hallon och skivad rabarber och grädda 50 - 60 minuter.
4. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter innan du stjälper upp den och låter den svalna på galler. Servera som den är eller med litet vispad grädde eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…