Placeholder

Fläderkaka med mandelmassa, rabarber och hallon

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g riven mandelmassa
150 g smält smör
1,5 dl koncentrerad flädersaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150 g hallon
150 g skivad rabarber

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är krämigt. Vänd sedan ned mandelmassa, smält smör och flädersaft i äggsmeten och vispa snabbt ihop det.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ned det i smeten. Varva smeten i formen med hallon och skivad rabarber och grädda 50 - 60 minuter.

4. Låt kakan svalna i formen ca 15 minuter innan du stjälper upp den och låter den svalna på galler. Servera som den är eller med litet vispad grädde eller vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.