Fisk soppa (torsk)

Ingredienser

1 st hackad gul lök

2 st vitlöksklyfor

3 st normalstora rivna morötter

6 dl. vatten

1 dl. vitt vin (kan uteslutas)

2 st. fiskbuljongtärningar

1 paket. kavli kräftost (250g)

2 dl. créme fraiché

400 gram. vit fisk, går bra med fryst

1 tsk. aromat, cayennepeppar (efter smak)

1 msk. dill

2 dl. frysta ärtor (kan uteslutas)

Gör så här

1. Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg.

2. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna.

3. Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska

4. Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till.

5. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt.

6. Lägg ärtor och dill. Värm soppan så ärtorna tinar. Smaka av!

7. Vill man göra soppan mer matig så lägg i lite frysta gröna ärtor! Vill man göra den lyxigare så toppa med några skalade räkor!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.