400 g fast tofu
12 SMÅ tortillabröd
Fish tacos:
1 dl mjöl (vete eller annat)
1 lime - juicen från den
4 msk iMat
1 tsk salt
3 dl pankoströbröd
Nymalen svartpeppar
Mycket rapsolja till fritering
Fyllning:
1 färsk mango
4 avocado + 1 tomat, vitlök och 1 citron (guacamole)
Srirachasås
1 kruka koriander
1 grön paprika
Chipotlemajonnäs (exv A&A)
Limepickling:
3 lime
1 dl scharlottenlök eller rödlök
Frys, tina, pressa och tärna tofun i ca 1,5×1,5×1,5 cm stora bitar.
Skiva ca 1 dl lök jättetunt och marinera 30 minuter i juice från 3 lime.
Gör guacamolen.
Finhacka mangon och paprikan.
Blanda till en tjock frityrsmet:
Mjöl
Limejuice
Salt
Peppar
Havredryck*
*Ha i mjölken lite i taget tills smeten är precis så trögflytande att den täcker det man doppar ner i den utan att det rinner av på en gång, men inte så tjockt så det är mer en deg än en smet.
Lägg ned tofubitarna i smeten så att dom täcks helt.
Ta upp några bitar i taget - rulla på en tallrik med pankoströbröd så dom täcks helt. Ta genast upp dom och lägg dom i en stekpanna fylld med 2-3 cm olja.
Fritera på ca 170 grader (eller ca 3-4:an på spisen – dvs varmt, men utan att oljan börjar ryka) i 3-4 minuter tills dom blir gyllenbruna.
Vänd efter 2 minuter per sida så dom blir jämt friterade.
Fritera inte för många bitar i taget, då sjunker värmen i pannan och friteringen blir sämre. Fiska upp dem och lägg dem på ett fat med hushållspapper så de får rinna av innan servering. Servera så varma som möjligt!
Bygg varje tacos med lite chipotlemajonnäs i botten på varje tortilla, 3-4 bitar tofu per bröd, och sen toppa med finhackad mango, guacamole, skivad paprika, lite picklad lök och koriander och ev. sriracha på toppen. 2-3 småbröd brukar räcka för att bli mätt per person.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Snabblagad tacopotatisgratäng
Recept från: https://www.matplatsen.net/2019/08/28/snabblagad-tacopotatisgratang/ Stek köttfärsen och tillsätt kryddorna. Häll hälften av potatisgratängen i en ugnsform.…
Crunchy taco burger
Pulled pork Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skala och…
Böntacos med äppelsalsa
Gör så här Skölj bönorna ordentligt. Hacka salladslökarna, spara det gröna till senare. Stek bönor…
Koppärriga kärringens tofu (Ma po doufu)
? Rosta sichuanpeppar ⏲️ Skär tofun i 2-3 cm stora tärningar. ⏲️ Skala och riv…
Tacogratäng med ris Posted on 07/05/2020 by Therése
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen och blanda ner tacokrydda. Häll på tomatkrosset…
VEGETARISK KRISPIG TOFU MED APELSIN OCH MANGOCHUTNEY
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål. När tofun är helt täckt steker…
Gulmarinerad apelsintofu
Skär tofun i mindre kuber. Torka av med hushållspapper eller med en handduk. Lägg tofun…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier