1 burk svarta bönor
1 burk färdigkokta borlottibönor
2 klyftor vitlök
5 salladslökar (det vita)
2 msk rapsolja
1 tsk chipotlepasta
1 tsk malen spiskummin
1 dl vatten
1 grön paprika
Äppelsalsa
2 äpplen
4 salladslökar (det gröna)
1 kruka färsk koriander
1 jalapeño
1 limefrukt
1 msk olivolja
1 tsk äppelmos
0,5 krm flingsalt
1 förp körsbärstomater
1 dl vegansk majonnäs
tortillabröd
Gör så här
Skölj bönorna ordentligt. Hacka salladslökarna, spara det gröna till senare.
Stek bönor och lök i en gryta, riv ned vitlöken.
Tillsätt chipotlepasta och spiskummin och smaka av med salt.
I med vatten och låt koka ihop något.
Dela paprikan i mindre bitar och vänd ned på slutet.
Äppelsalsa
Skär äpplet i "tändstickor". Tillsätt olivolja, saft och skal från 1 lime, äppelmos och salt. Vänd runt och smaka av.
Hacka koriander (spara lite till servering), skiva jalapeño och vänd ned det med äpplet samt det gröna från salladslöken, skivad.
Dela tomaterna i trevliga bitar.
Toppa de mjuka bröden med bönröra, tomater, majonnäs och äppelsalsa samt lite koriander, rulla ihop och ät!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng