Böntacos med äppelsalsa

Ingredienser

1 burk svarta bönor
1 burk färdigkokta borlottibönor
2 klyftor vitlök
5 salladslökar (det vita)
2 msk rapsolja
1 tsk chipotlepasta
1 tsk malen spiskummin
1 dl vatten
1 grön paprika
Äppelsalsa
2 äpplen
4 salladslökar (det gröna)
1 kruka färsk koriander
1 jalapeño
1 limefrukt
1 msk olivolja
1 tsk äppelmos
0,5 krm flingsalt
1 förp körsbärstomater
1 dl vegansk majonnäs
tortillabröd

Gör så här

Gör så här

Skölj bönorna ordentligt. Hacka salladslökarna, spara det gröna till senare.

Stek bönor och lök i en gryta, riv ned vitlöken.
Tillsätt chipotlepasta och spiskummin och smaka av med salt.

I med vatten och låt koka ihop något.
Dela paprikan i mindre bitar och vänd ned på slutet.

Äppelsalsa
Skär äpplet i "tändstickor". Tillsätt olivolja, saft och skal från 1 lime, äppelmos och salt. Vänd runt och smaka av.
Hacka koriander (spara lite till servering), skiva jalapeño och vänd ned det med äpplet samt det gröna från salladslöken, skivad.

Dela tomaterna i trevliga bitar.
Toppa de mjuka bröden med bönröra, tomater, majonnäs och äppelsalsa samt lite koriander, rulla ihop och ät!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.