FIRECRACKER LAX

Ingredienser

Ingredients

1 teaspoon minced garlic

1/2 teaspoon minced ginger

1 tablespoon olive oil

1 tablespoons low sodium low soy sauce

2 tablespoons Heinz chili sauce(substitute with Buffalo sauce or hot sauce to suit your heat preference)

1 teaspoon brown sugar (or brown sugar substitute) -- OPTIONAL

pinch of crushed red chili flakes

1-2 teaspoons sriracha (adjust to suit your heat preference)

4 skin off salmon fillets

Salt and pepper to season

1/2 teaspoon paprika (mild, smoky or spicy)

1/4 cup chives chopped

Gör så här

FIRECRACKER SALMON

Oven Baked Firecracker Salmon fillets with an incredible sauce is an easy to make salmon recipe in minutes! Flakey on the inside with seared, crispy edges, then finished off in the oven to bake until tender!

How to make sauce for salmon

Mix together marinade ingredients.

Coat salmon in the sauce.

Refrigerate for as long or as little as you want.

If you don’t have time to marinade, don’t worry. There is so much flavour in this salmon recipe, they burst through in each mouthful, regardless of marinating.

How to bake salmon

This salmon recipe comes together fairly quickly.

Preheat your oven.

Sear salmon fillets in a hot pan over medium heat. You may need to sear in batches of two, depending on the size of your pan.

Sear for 2-3 minutes each side, just enough to char the edges a little and create that super crispy exterior.

Transfer to the oven and finish off cooking until tender and flakes easily with a fork.

What if you don’t have all of the ingredients? This recipe is versatile, you can adapt it to suit the ingredients you already have on hand.
Don’t have chili sauce? Replace it with Frank’s hot sauce or use Buffalo sauce. Just add your ingredients in small increments, taste testing as you go to get the heat levels right for your tastes.

 PRINT RECIPE  SAVE RECIPE

PREP TIME: 10 MINUTES

COOK TIME: 20 MINUTES

TOTAL TIME: 30 MINUTES

SERVINGS: 4 PEOPLE

Instructions

In a shallow bowl, whisk together the minced garlic, minced ginger, olive oil, soy sauce, chili sauce, brown sugar, red chili flakes and sriracha to combine.

Season salmon with salt, pepper and paprika. Add salmon fillets to the marinade, turning each to evenly coat in the sauce.

Cover with plastic wrap and let marinate in the refrigerator for 2 hours or overnight (if time allows).

Preheat oven to 190°C. Heat an oven proof skillet over medium heat with a small drizzle of oil.

Sear salmon for 2-3 minutes on both sides, undisturbed, to get nice crust. (You may need to sear in batches depending on the size of your skillet.)

Transfer to plate and repeat with remaining salmon.

Return all salmon fillets to the skillet. Alternatively, transfer to baking dish.Bake for 8-10 minutes, or until cooked to your liking.

Serve warm with chopped chives.

FOR ADDED FLAVOUR: Make a double batch of firecracker sauce. Brush the salmon after baking with the extra sauce before serving.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.