Placeholder

Fin chokladkaka med mörk chokladcrème och hallon

Ingredienser

Crème:
1,75 dl grädde
150 g mörk choklad, minst 70%
20 g smör

Kaka:
3 ägg
3,5 dl socker
150 g smör
1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
färska hallon
citronmeliss

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt minst 3 minuter. Smält under tiden smöret på låg värme i en kastrull. Ta från värmen och vispa ned kakao.

3. Rör försiktigt ned kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl blandat med vaniljsocker.

4. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant, minst 20 cm. Grädda kakan ca 35 minuter och dra av 5 minuter om du använder en bredare, större form.

5. Blanda smör, grädde och mörk choklad till crèmen i en kastrull och smält på låg värme. Ta från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.

6. Låt kakan svalna helt innan den täcks med chokladcrèmen. Garnera med hallon och citronmeliss.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr