Crème:
1,75 dl grädde
150 g mörk choklad, minst 70%
20 g smör
Kaka:
3 ägg
3,5 dl socker
150 g smör
1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
färska hallon
citronmeliss
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt minst 3 minuter. Smält under tiden smöret på låg värme i en kastrull. Ta från värmen och vispa ned kakao.
3. Rör försiktigt ned kakaosmöret i äggsmeten och tillsätt vetemjöl blandat med vaniljsocker.
4. Häll upp smeten i en smord och mjölad kakform med löstagbar kant, minst 20 cm. Grädda kakan ca 35 minuter och dra av 5 minuter om du använder en bredare, större form.
5. Blanda smör, grädde och mörk choklad till crèmen i en kastrull och smält på låg värme. Ta från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock och krämig i konsistensen när den är färdig.
6. Låt kakan svalna helt innan den täcks med chokladcrèmen. Garnera med hallon och citronmeliss.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng