Placeholder

Fin äppelkaka

Ingredienser

150 g rumstempererat smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm.

2. Rör smör och socker smidigt och vispa ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen.

3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker, kanel och vaniljsocker och strö detta ovanpå smeten Lägg sockrade äppelklyftor i ett fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda 40 minuter.

4. Servera gärna kakan litet ljummen.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.