150 g rumstempererat smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm.
2. Rör smör och socker smidigt och vispa ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen.
3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker, kanel och vaniljsocker och strö detta ovanpå smeten Lägg sockrade äppelklyftor i ett fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda 40 minuter.
4. Servera gärna kakan litet ljummen.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk