Placeholder

Fin äppelkaka

Ingredienser

100 g sötmandel
75 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 ägg
3 äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm.

2. Mal mandeln eller kör den i matberedare eller mixer. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt mandel, mjöl och ägg.

3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i smala klyftor. Lägg dem på botten i formen och häll mandelsmeten över.

4. Grädda på galler i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg och äpplena känns mjuka, ca 30 minuter. Servera kakan ljummen.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr