Placeholder

Falukorv på potatisbädd

Ingredienser

8 - 10 potatisar
4 msk smör
salt
peppar
500 g falukorv
1 dl crème fraîche
2 vitlöksklyftor
4 msk finklippt persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och skär potatisen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna som sedan kan sättas i ugnen.

3. Bred ut potatisskivorna i stekpannan och stek på svag värme några minuter. Krydda med salt och peppar.

4. Vänd potatiskakan med hjälp av ett grytlock. Stek den även på andra sidan och krydda

5. Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Lägg korvskivorna litet omlott på potatiskakan. Sätt in stekpannan i ugnen ca 10 minuter.

6. Blanda samman crème fraîche, pressad vitlök och persilja. Klicka blandningen över korvskivorna och stek i ugnen ytterligare ca 5 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.