8 - 10 potatisar
4 msk smör
salt
peppar
500 g falukorv
1 dl crème fraîche
2 vitlöksklyftor
4 msk finklippt persilja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär potatisen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna som sedan kan sättas i ugnen.
3. Bred ut potatisskivorna i stekpannan och stek på svag värme några minuter. Krydda med salt och peppar.
4. Vänd potatiskakan med hjälp av ett grytlock. Stek den även på andra sidan och krydda
5. Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Lägg korvskivorna litet omlott på potatiskakan. Sätt in stekpannan i ugnen ca 10 minuter.
6. Blanda samman crème fraîche, pressad vitlök och persilja. Klicka blandningen över korvskivorna och stek i ugnen ytterligare ca 5 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…