Placeholder

Falukorv på nytt sätt

Ingredienser

400 g falukorv
500 g potatis
4 kraftiga purjolökar
2 msk smör
0,5 buljongtärning
1 dl purjospad
en liten bit färsk pepparrot

Gör så här

1. Skala potatisen och koka den halvfärdig. Skär purjon i 2 - 3 cm långa bitar och koka den halvfärdig i lättsaltat vatten. Ta undan 1 dl av purjospadet och lös upp den halva buljongtärningen i det.

2. Smält smöret i en låg serveringsgryta. Varva i den skivade potatisen och bryn den lätt. Placera den halvkokta purjon och den i lika stora bitar skurna falukorven ovanpå potatisen.

3. Slå buljongen över och låt anrättningen puttra under lock ca 10 minuter.

4. Innan rätten serveras strör du över färskriven pepparrot.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.