400 g falukorv
500 g potatis
4 kraftiga purjolökar
2 msk smör
0,5 buljongtärning
1 dl purjospad
en liten bit färsk pepparrot
1. Skala potatisen och koka den halvfärdig. Skär purjon i 2 - 3 cm långa bitar och koka den halvfärdig i lättsaltat vatten. Ta undan 1 dl av purjospadet och lös upp den halva buljongtärningen i det.
2. Smält smöret i en låg serveringsgryta. Varva i den skivade potatisen och bryn den lätt. Placera den halvkokta purjon och den i lika stora bitar skurna falukorven ovanpå potatisen.
3. Slå buljongen över och låt anrättningen puttra under lock ca 10 minuter.
4. Innan rätten serveras strör du över färskriven pepparrot.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…