Placeholder

Falugratäng med potatismos

Ingredienser

0,5 gul lök
smör
0,5 falukorvsring
5 dl crème fraîche
0,5 dl chilisås
1,5 - 2 dl vispgrädde
salt
peppar

ditt eget hemlagade potatismos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.

2. Gör potatismoset som du brukar göra det. Rör gärna ned ett par äggulor. Låt svalna något medan du gör korvröran.

3. Skär korven i lagom små bitar och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med smör, bryn löken glansig och lägg sedan i korven, som ska brynas litet lätt. Tillsätt samtliga ingredienser till korvröran och låt sjuda upp.

4. Spritsa ut moset i den smorda ugnsformen. Lägg sedan korvröran i mitten och sätt in i ugnen ca 15 - 20 minuter, tills moset fått litet färg.

5. Ta ut gratängen och servera den rykande varm med kokta grönsaker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr