2 dl pinjenötter och skållad,
skalad sötmandel
200 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk espressopulver
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk kaffelikör eller konjak
Tillbehör:
vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm.
2. Rosta nötter och mandel i en torr, het stekpanna tills de får färg. Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ned socker, kakao, vaniljsocker och kaffepulver.
3. Rör ned ett ägg i taget och sist mjölet blandat med nötter och mandel. Smaksätt med likör och konjak.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna och servera med lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng