Placeholder

Espressokaka

Ingredienser

2 dl pinjenötter och skållad,
skalad sötmandel
200 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk espressopulver
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk kaffelikör eller konjak

Tillbehör:
vispad grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm.

2. Rosta nötter och mandel i en torr, het stekpanna tills de får färg. Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ned socker, kakao, vaniljsocker och kaffepulver.

3. Rör ned ett ägg i taget och sist mjölet blandat med nötter och mandel. Smaksätt med likör och konjak.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna och servera med lättvispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr