Placeholder

Enklaste rabarberkakan

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 - 3 rabarberstjälkar
ca 100 g smör
2 msk pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 22 cm, alternativt spänn fast ett bakplåtspapper i botten och klistra fast mot kanten.

2. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt mjölet och rör till en slät smet. Häll den i formen.

3. Skölj och skär rabarbern i cm-långa bitar och lägg ut dem i ett jämnt lager över kakan. Hyvla smöret över ytan och strö sist över pärlsocker.

4. Baka kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka i mitten. Servera gärna med råkräm, vaniljsås eller vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr