3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 - 3 rabarberstjälkar
ca 100 g smör
2 msk pärlsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 22 cm, alternativt spänn fast ett bakplåtspapper i botten och klistra fast mot kanten.
2. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt mjölet och rör till en slät smet. Häll den i formen.
3. Skölj och skär rabarbern i cm-långa bitar och lägg ut dem i ett jämnt lager över kakan. Hyvla smöret över ytan och strö sist över pärlsocker.
4. Baka kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka i mitten. Servera gärna med råkräm, vaniljsås eller vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng