3 ägg
2,5 dl socker
0,5 tsk vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 kuvert saffran
2 msk ljus rom
50 g smör
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
ströbröd
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en standardspringform.
2. Blanda ut saffran med rom i en liten kopp. Vispa ägg, socker och vanilj väldigt poröst och luftigt. Smält smöret och blanda ned mjölk och saffransblandning.
3. Rör ned den ljumma vätskan i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ned i smeten.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Den ska vara torr inuti.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng