Placeholder

Enkel kött- och rotfruktsgryta

Ingredienser

1 kg benfritt nötkött
2 gula lökar
4 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
0,5 tsk svartpeppar
2 msk soya
2 dl crème fraîche
500 g rotfrukter
1 msk vetemjöl
1 dl hackad persilja
ev salt

Gör så här

1. Skär köttet i små bitar. Skala och hacka löken. Koka upp vattnet. Lägg i buljongtärningarna, svartpeppar, soya, kött och lök. Låt koka 45 minuter.

2. Skala och strimla rotfrukterna under tiden. Tillsätt dem och crème fraîche till grytan. Red av med mjöl utrört i litet vatten och låt grytan koka ytterligare 5 - 10 minuter. Tillsätt persilja och ev mer salt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.