125 g smör
2 dl socker
ca 1 msk rivet citronskal
2 ägg
knappt 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,25 dl gräddfil
1,25 dl koncentrerad citronjuice
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Vispa ihop rumsvarmt smör med socker och citronskal. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt. Rör ned mjöl, bakpulver, gräddfil och citronjuice.
3. Häll smeten i formen och grädda nedtill i ugnen ca 40 minuter eller tills provstickan är torr.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng