750 g potatis
400 - 500 g falukorv
1 - 2 gula lökar
2 - 3 klyftor vitlök
3 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
50 - 75 g valfri ost
salt
peppar
senap
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen. Hacka löken. Varva potatis och lök i en smord ugnsform. Salta och peppra på varje potatislager. Börja och sluta med potatis.
3. Sätt in i ugnen, en fals under mitten, ca 15 minuter medan du förbereder resten.
4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen i det. Pressa vitlöken över potatisen och häll på den kokheta buljongen. Låt stå 20 minuter till i ugnen.
5. Skiva falukorven och stryk litet senap på ena sidan. Grovriv osten. Lägg korven på potatisen och strö över osten.
6. Gratinera vidare ca 20 - 25 minuter tills osten fått fin färg.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng