Dumlekakor

Ingredienser

200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 dl (180 g) vetemjöl
24 st dumlekolor
24 st Noblesse

Gör så här

Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.

Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.

Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.

Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

Tillsätt bakpulver och salt.
Blanda.

Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.

(Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp

Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.

Tryck i en dumlekola i varje kaka.

Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.

Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).

Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!

Förvara dumlekakorna i kylskåp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.