200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 dl (180 g) vetemjöl
24 st dumlekolor
24 st Noblesse
Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.
Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.
Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
Tillsätt bakpulver och salt.
Blanda.
Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.
(Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp
Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.
Tryck i en dumlekola i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.
Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).
Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!
Förvara dumlekakorna i kylskåp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk