3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g kallt smör
1,25 dl florsocker
1 äggula
1 dl fast svartvinbärssylt
eller valfri sylt
ägg till pensling
40 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta snabbt samman allt mjöl, smör, socker och äggula. Platta till degen, slå in den i plastfolie och låt vila i kyl ca 30 minuter.
3. Gör en provkaka och om den flyter ut så tillsätt mer vetemjöl. Kavla ut degen 3 - 4 mm tjock och ta ut runda kakor med mått.
4. Lägg hälften på en bakpappersklädd plåt och fördela en klick sylt på varje. Tryck ut ett hål i mitten på resterande kakor och lägg dem ovanpå.
5. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda 10 - 12 minuter.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng