Placeholder

Dubbla småkakor med vinbärssylt

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g kallt smör
1,25 dl florsocker
1 äggula
1 dl fast svartvinbärssylt
eller valfri sylt
ägg till pensling
40 g mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Arbeta snabbt samman allt mjöl, smör, socker och äggula. Platta till degen, slå in den i plastfolie och låt vila i kyl ca 30 minuter.

3. Gör en provkaka och om den flyter ut så tillsätt mer vetemjöl. Kavla ut degen 3 - 4 mm tjock och ta ut runda kakor med mått.

4. Lägg hälften på en bakpappersklädd plåt och fördela en klick sylt på varje. Tryck ut ett hål i mitten på resterande kakor och lägg dem ovanpå.

5. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda 10 - 12 minuter.

35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.