3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g kallt smör
1,25 dl florsocker
1 äggula
1 dl fast svartvinbärssylt
eller valfri sylt
ägg till pensling
40 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta snabbt samman allt mjöl, smör, socker och äggula. Platta till degen, slå in den i plastfolie och låt vila i kyl ca 30 minuter.
3. Gör en provkaka och om den flyter ut så tillsätt mer vetemjöl. Kavla ut degen 3 - 4 mm tjock och ta ut runda kakor med mått.
4. Lägg hälften på en bakpappersklädd plåt och fördela en klick sylt på varje. Tryck ut ett hål i mitten på resterande kakor och lägg dem ovanpå.
5. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda 10 - 12 minuter.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk