1 ägg
1 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 125 g blåbär, färska
eller frysta
ca 125 g hallon, färska
eller frysta
1 - 2 msk socker
2 - 3 tsk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 20 cm, eller i en rund form, ca 20 cm.
3. Blanda blåbär och hallon med potatismjöl i en skål. Sprid ut bären över smeten och strö över socker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna i formen.
5. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde.
Ca 10 bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk