Placeholder

Drottningkaka med mandelmassa

Ingredienser

2 stora ägg
1,75 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
250 g blåbär och hallon
100 g kallt smör

Garnering:
mynta

Servering:
vispad grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten och bred ut den i pajformen.

3. Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och täck bären.

4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något innan kakan garneras med mynta och serveras med vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.