2 stora ägg
1,75 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
250 g blåbär och hallon
100 g kallt smör
Garnering:
mynta
Servering:
vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten och bred ut den i pajformen.
3. Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och täck bären.
4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något innan kakan garneras med mynta och serveras med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng