2 stora ägg
1,75 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
250 g blåbär och hallon
100 g kallt smör
Garnering:
mynta
Servering:
vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ned blandningen i äggsmeten och bred ut den i pajformen.
3. Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och täck bären.
4. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna något innan kakan garneras med mynta och serveras med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk