2 msk smör
5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
3 äggulor
rivet skal av 0,5 citron
0,5 msk socker
3 äggvitor
1 äpple
0,5 tsk kanel
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj ett eldfast fat med kanter.
2. Fräs smör och mjöl och späd med mjölk, litet i sänder. Koka smeten några minuter. Ta från värmen och tillsätt äggulor under omrörning, rivet citronskal och socker.
3. Blanda ned de vispade äggvitorna när smeten svalnat något. Häll den i fatet och strö på hackat eller skivat äpple, socker och kanel. Grädda ca 20 minuter.
4. Man kan också grädda kakan utan äpple, socker och kanel och servera den med sylt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk