Smuldeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
Fyllning:
6 - 7 rabarberstjälkar, ca 600 g
ca 1 dl socker
ca 1 msk kanel
1 rågad tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda smuldegen och ställ den kallt medan du skalar rabarbern och skär den i bitar. Lägg rabarbern i en bunke och häll på så mycket socker som behövs, beroende på hur syrlig rabarbern är. Ca 1 dl är ett bra riktmärke.
3. Tillsätt vaniljsocker och rör om så rabarbern blandas med sockret. Lägg den i en smord form. Pudra över rejält med kanel och fördela smuldegen över.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och servera med glass eller vaniljsås.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…