5 ägg
4 dl socker, farin eller råsocker
2 dl smält smör
2 dl vatten
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
125 g smör
100 g kokos
2,5 dl farin
0,5 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna, ca 30 x 40 cm, och strö på råsocker.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör och vatten. Blanda i det övriga och rör smeten slät. Häll smeten i formen och grädda 20 minuter.
3. Koka ihop allt till fyllningen och häll det över kakan. Grädda 5 minuter och skär upp kakan i fyrkanter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk