Placeholder

Dansk drömkaka i långpanna

Ingredienser

3 dl socker
4 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Topping:
125 g smör
3 dl brun farin
0,5 dl mjölk
3 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna, 24 x 38 cm, med bakpapper.

2. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ned dem ljumma blandningen i äggsmeten. Vänd ned mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.

3. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20 minuter.

4. Under tiden, smält smöret till toppingen och tillsätt mjölk och farin. Rör ned kokos och blanda till en jämn smet.

5. Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över ytan. Höj värmen till 200 grader och grädda kakan ytterligare ca 10 minuter tills smeten börjar få färg. Pröva med sticka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.