3 dl socker
4 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Topping:
125 g smör
3 dl brun farin
0,5 dl mjölk
3 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna, 24 x 38 cm, med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ned dem ljumma blandningen i äggsmeten. Vänd ned mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
3. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
4. Under tiden, smält smöret till toppingen och tillsätt mjölk och farin. Rör ned kokos och blanda till en jämn smet.
5. Ta ut kakan ur ugnen och fördela smeten över ytan. Höj värmen till 200 grader och grädda kakan ytterligare ca 10 minuter tills smeten börjar få färg. Pröva med sticka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk