200 g smör
5 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 nypa salt
1 dubbeldajm
Smörkolakräm:
250 g smör
3 dl socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dubbeldajm
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper.
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten.
3. Rör ned det avsvalnade smöret och en hackad dubbeldajm.
4. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna innan du häller över smörkolakrämen.
5. Smält smöret till kolan och rör ned övriga ingredienser. Låt småsjuda tills kolan tjocknat, ca 3 - 5 minuter.
6. Häll smörkolakrämen över den kalla kakan. Grovhacka dajmen och strö över kakan.
7. Låt stå i kylen tills smörkolakrämen stelnat och skär då upp den i riktigt stora bitar. Spritsa ut en klick grädde och dekorera med en halv jordgubbe.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng