Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
1 dubbel-daim
Chokladganache
200 g choklad
1 dl grädde
35 g smör
Garnering
2 dubbel-daim
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret. Rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda ihop till en jämn smet. Hacka daimen och rör ner i smeten och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Finhacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Häll ganachen i formen över kladdkakan. Finhacka daimen till garneringen och strö över ganachen. Ställ i kylen tills ganachen stelnat. Servera gärna med en klick vispad grädde och färska bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng