Daimkladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka
100 g smör
100 g choklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
1 dubbel-daim

Chokladganache
200 g choklad
1 dl grädde
35 g smör

Garnering
2 dubbel-daim

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka chokladen och häll det i det smälta smöret. Rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda ihop till en jämn smet. Hacka daimen och rör ner i smeten och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Finhacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Häll ganachen i formen över kladdkakan. Finhacka daimen till garneringen och strö över ganachen. Ställ i kylen tills ganachen stelnat. Servera gärna med en klick vispad grädde och färska bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr