Placeholder

Cognacskaka

Ingredienser

75 g smör
100 g choklad, 70%
100 g blockchoklad
3 msk starkt kaffe, gärna espresso
3 msk Meukow Cognac VS
2 ägg
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ned den rumstempererade chokladen i mindre bitar i det smälta smöret.

3. Rör ned kaffet och ta kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt. Låt svalna och tillsätt cognac. Blanda noggrant.

4. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ned chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.

5. Häll smeten i formen och jämna till den något. Grädda ca 12 minuter.

6. Baka gärna kakan dagen före servering och förvara den kallt. Servera gärna en klick grädde till.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.