75 g smör
100 g choklad, 70%
100 g blockchoklad
3 msk starkt kaffe, gärna espresso
3 msk Meukow Cognac VS
2 ägg
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ned den rumstempererade chokladen i mindre bitar i det smälta smöret.
3. Rör ned kaffet och ta kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt. Låt svalna och tillsätt cognac. Blanda noggrant.
4. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ned chokladblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.
5. Häll smeten i formen och jämna till den något. Grädda ca 12 minuter.
6. Baka gärna kakan dagen före servering och förvara den kallt. Servera gärna en klick grädde till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk