600 g torskfilé
2 dl vatten
saft av 0,5 citron
rivet skal av 0,5 citron
1 tsk salt
2 tsk maizena
0,25 fiskbuljongtärning
400 g djupfrysta gröna ärter
1 äggula
1 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
1. Koka upp vatten, citronsaft och -skal, salt, maizena och fiskbuljongtärning. Lägg i fisken och låt den koka ca 10 minuter.
2. Lägg ärterna i pannan tillsammans med fisken de sista 5 minuterna. Ta försiktigt upp fisken och håll den varm.
3. Vispa samman äggula och grädde och vispa ned det i buljongen. Värm såsen tills den tjocknar, rör hela tiden.
4. Smaka av med salt om det behövs. Servera med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…