2 citroner
4,5 dl socker
200 g smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop ägg och socker. Riv det yttersta gula skalet på citronen ned i smeten. Pressa även i saften av de 2 citronerna och rör om väl.
3. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Tillsätt sist det smälta, avsvalnade smöret.
4. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter. Låt kakan stadga sig i kylskåp ett par timmar före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk