Placeholder

Citronkladdkaka

Ingredienser

2 citroner
4,5 dl socker
200 g smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop ägg och socker. Riv det yttersta gula skalet på citronen ned i smeten. Pressa även i saften av de 2 citronerna och rör om väl.

3. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Tillsätt sist det smälta, avsvalnade smöret.

4. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter. Låt kakan stadga sig i kylskåp ett par timmar före servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.