Placeholder

Citronkladdkaka med blåbär

Ingredienser

1 stor citron
4 dl socker
200 g smält smör
3 ägg
2 krm vaniljessens
eller 2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform, 22 - 24 cm.

2. Smält smöret och vispa ihop ägg och socker. Riv skalet på citronen, pressa ur saften och tillsätt detta till smeten.

3. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör försiktigt ned det i smeten. Häll i smält smör och rör om.

4. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt stå kallt att stelna litet före servering.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr