Placeholder

Citronkladdkaka

Ingredienser

1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Garnering:
florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Riv skalet fint på citronen och pressa ur 2 - 3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt övriga ingredienser.

3. Rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 23 - 24 cm och bröad med riven kokos eller ströbröd.

4. Grädda mitt i ugnen 18 - 25 minuter. Låt svalna i formen, pudra ev med florsocker och rivet citronskal. Servera gärna med lättvispad grädde.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr