2 ägg
2,5 dl socker
50 g smör
1,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
1 syrligt äpple, gärna med
vackert rött skal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt smöret till äggblandningen. Rör ned mjölken, blanda i citronskal och -saft och rör ned bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
3. Smörj och bröa en sockerkaksform. Kärna ur äpplet. Behåll gärna skalet på om det är rött och vackert. Skär äpplet i ringar och lägg i botten av formen. Häll på smeten.
4. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda ca 40 minuter tills kakan känns helt torr. Vänd sedan upp den på en sockrad skärbräda eller serveringsfat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng