Placeholder

Citronkaka med äpple

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl socker
50 g smör
1,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
1 syrligt äpple, gärna med
vackert rött skal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt smöret till äggblandningen. Rör ned mjölken, blanda i citronskal och -saft och rör ned bakpulver, vaniljsocker och mjöl.

3. Smörj och bröa en sockerkaksform. Kärna ur äpplet. Behåll gärna skalet på om det är rött och vackert. Skär äpplet i ringar och lägg i botten av formen. Häll på smeten.

4. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda ca 40 minuter tills kakan känns helt torr. Vänd sedan upp den på en sockrad skärbräda eller serveringsfat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr