Placeholder

Citronkaka i långpanna

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
1,5 dl Kesella
rivet skal och saft av 1 citron
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Garnering:
2 dl florsocker
1,5 msk mjölk
strimlat citronskal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned Kesella samt citronskal och -saft.

3. Blanda mjöl och bakpulver och grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Pröva med sticka.

4. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Garnera den med florsocker utrört i mjölk och strö på citronskal. Skär sedan upp kakan i lagom stora bitar.

30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.