Placeholder

Citron- och mandelkaka

Ingredienser

1 påse mandelspån
2 ägg
2 dl socker
125 g mjukt smör
rivet skal och saft av 1 citron
4 dl mandel
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
florsocker
finrivet skal av 1 citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform, ca 20 cm i diameter, och strö mandelspån i botten.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, citronskal och -saft. Mal mandeln och blanda med vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten.

3. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen 30 - 40 minuter.

4. Låt svalna litet innan kakan stjälps upp. Pudra över florsocker och strö över rivet citronskal.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.