Placeholder

Citron och Lime Sockerkaka

Ingredienser

4 ägg
3 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
75g smör
1dl citron och limejuice, nypressad
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Skal från 1 citron och 1 lime, enbart det yttersta.

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk citronjuice
Lite lime/citronskal till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och citron/limeskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt.

3. Blanda mjöl och bakpulver.

4. Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.

5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är klar redan efter 30 minuter. Det är väldigt beroende på ugnen.

6. Låt den stå i ca 10 minuter innan den stjälps upp, så att kakan hinner sätta sig ordentligt.
Rör ihop glasyren och ringla den över kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.