4 ägg
3 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
75g smör
1dl citron och limejuice, nypressad
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Skal från 1 citron och 1 lime, enbart det yttersta.
Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk citronjuice
Lite lime/citronskal till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och citron/limeskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt.
3. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Smält smöret och ha citrusjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är klar redan efter 30 minuter. Det är väldigt beroende på ugnen.
6. Låt den stå i ca 10 minuter innan den stjälps upp, så att kakan hinner sätta sig ordentligt.
Rör ihop glasyren och ringla den över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk