125 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker och sirap och låt det puttra på medelvärme ca 3 minuter. Låt svalna litet.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde eller glass och bär.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar