Chokladkolakaka med salta nötter

Ingredienser

Botten

175 g smör, rumstemererat
150 g farinsocker
1 st ägg
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn

Fyllning

400 g kolor
2,5 dl vispgrädde

Topping

200 g rostade jordnötter
200 g mörk choklad, hackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Botten: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda botten mitt i ugnen i ca 23-25 minuter. Ta ut den och låt svalna.

4. Blanda kolor och grädde i en kastrull. koka upp och låt kolorna smälta. Blanda till en slät smet och låt puttra i några minuter.

5. Häll kolasmeten på botten. Strö över nötter och hackad choklad. Grädda ytterligare i ca 12-14 minuter. låt kakan svalna och ställ den i kylen 1,5 timme innan du skär den i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.