Placeholder

Chokladkokoskladdkaka

Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
3 ägg
0,75 dl kakao
1 krm salt
1,75 dl vetemjöl
200 g kokoschoklad
eller 200 g vanlig chokladkaka,
ljus eller mörk + 0,5 dl kokosflingor

Garnering:
halva chokladkakan, hackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund springform, 23 - 24 cm.

2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen. Hacka chokladen grovt och strö hälften ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.

4. Ta ut kakan och strö resten av chokladen över den varma kakan. Låt kallna i formen och sedan stå i kylen 1 timme.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.