150 g smör
3 dl socker
3 ägg
0,75 dl kakao
1 krm salt
1,75 dl vetemjöl
200 g kokoschoklad
eller 200 g vanlig chokladkaka,
ljus eller mörk + 0,5 dl kokosflingor
Garnering:
halva chokladkakan, hackad
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund springform, 23 - 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen. Hacka chokladen grovt och strö hälften ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
4. Ta ut kakan och strö resten av chokladen över den varma kakan. Låt kallna i formen och sedan stå i kylen 1 timme.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk