100 g mjukt smör
0,75 dl muscovadosocker
2 msk kallt kaffe
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
ägg till pensling
flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och muscovadosocker krämigt. Tillsätt kaffet. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smörblandningen.
3. Arbeta ihop till en smidig deg och dela den i 2 delar. Rulla till längder och lägg på en bakpappersklädd plåt.
4. Platta till rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över litet flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter och skär till sneda kakor genast när du tar ut plåtarna. Låt svalna på galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng