4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kakaopulver
1 tsk bikarbonat
125 g osaltat smör i tärningar
2,5 dl socker
4 lättvispade ägg
2 dl gräddfil
1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en bakform, ca 23 cm, med smält smör eller olja.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat samt smör och socker i matberedare eller för hand. Blanda tills smeten är finkornig.
3. Blanda ägg och gräddfil, tillsätt det till smeten och fortsätt vispa tills den är slät. Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng