100 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl socker
1 dl starkt, avsvalnat kaffe
Glasyr:
100 g mörk choklad
25 g smör
2 msk ljus sirap
0,75 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform so rymmer minst 1,5 l.
2. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa äggen fluffigt med elvisp och tillsätt sockret mot slutet.
3. Sikta ned mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smör och kaffe. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna en liten stund och stjälp sedan upp kakan.
5. Grovhacka chokladen till glasyren. Mät upp smör, sirap och grädde i en liten kastrull och koka upp. Ta från värmen och rör ned den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och låt glasyren svalna.
6. När den börjar tjockna efter ca 30 minuter breder du glasyren över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng