Placeholder

Chokladkaffekaka med fudgeglasyr

Ingredienser

100 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl socker
1 dl starkt, avsvalnat kaffe

Glasyr:
100 g mörk choklad
25 g smör
2 msk ljus sirap
0,75 dl vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform so rymmer minst 1,5 l.

2. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa äggen fluffigt med elvisp och tillsätt sockret mot slutet.

3. Sikta ned mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smör och kaffe. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna en liten stund och stjälp sedan upp kakan.

5. Grovhacka chokladen till glasyren. Mät upp smör, sirap och grädde i en liten kastrull och koka upp. Ta från värmen och rör ned den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och låt glasyren svalna.

6. När den börjar tjockna efter ca 30 minuter breder du glasyren över kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr