100 g rumsvarmt smör
3,5 msk socker
rivet skal av 0,5 apelsin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smöret mjukt och tillsätt socker, litet i taget, samt apelsinskal. Rör tills smeten är ljusgul. Sikta ned mjölet, blandat med vaniljsocker och bakpulver, och rör om.
3. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till varje kaka med en gaffel.
4. Grädda 7 - 10 minuter beroende på ugn. Kakorna ska ha en fin gyllenbrun färg när de är klara. Låt dem kallna.
5. Smält chokladen och doppa ena sidan av kakan. Se till att chokladen täcker. Lägg på bakplåtspapper och låt det stelna. Förvara sedan kakorna i en tätslutande burk.
Ca 18 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…