100 g rumsvarmt smör
3,5 msk socker
rivet skal av 0,5 apelsin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smöret mjukt och tillsätt socker, litet i taget, samt apelsinskal. Rör tills smeten är ljusgul. Sikta ned mjölet, blandat med vaniljsocker och bakpulver, och rör om.
3. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till varje kaka med en gaffel.
4. Grädda 7 - 10 minuter beroende på ugn. Kakorna ska ha en fin gyllenbrun färg när de är klara. Låt dem kallna.
5. Smält chokladen och doppa ena sidan av kakan. Se till att chokladen täcker. Lägg på bakplåtspapper och låt det stelna. Förvara sedan kakorna i en tätslutande burk.
Ca 18 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng