Placeholder

Chokladdoppade apelsinkakor

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
3,5 msk socker
rivet skal av 0,5 apelsin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör smöret mjukt och tillsätt socker, litet i taget, samt apelsinskal. Rör tills smeten är ljusgul. Sikta ned mjölet, blandat med vaniljsocker och bakpulver, och rör om.

3. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck till varje kaka med en gaffel.

4. Grädda 7 - 10 minuter beroende på ugn. Kakorna ska ha en fin gyllenbrun färg när de är klara. Låt dem kallna.

5. Smält chokladen och doppa ena sidan av kakan. Se till att chokladen täcker. Lägg på bakplåtspapper och låt det stelna. Förvara sedan kakorna i en tätslutande burk.

Ca 18 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.